Zwangerschapsmassage

Let op: tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap geef ik geen massages om te voorkomen dat hierdoor klachten ontstaan.

Zwangerschapsmassage geef ik op 2 manieren;

-    Op je rug, ondersteund door een warmwaterkussens

-    Op je buik, met je buik in de buikuitsparing in de tafel.

Je kan ter plekke beide manieren uitproberen en datgene kiezen wat het lekkerste bij je voelt op dat moment.

Klachten tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kunnen kleinere en grotere klachten ontstaan; last van je (onder)rug, beenkrampen, bekken, vocht vasthouden of slecht slapen. Het is bewezen dat een massage deze klachten kan verlichten.

Effecten van zwangerschapsmassage

Hydrowave massage : Als je zwanger bent is het soms moeilijk op een massagetafel te liggen. Daarom is er een massage ontwikkeld waarbij gebruik wordt gemaakt van een warmwaterkussen. Op die manier kan je ontspannen op de rug blijven liggen tijdens de massage aan de rug. De warmte van het warmwaterkussen blijft behouden en zorgt dat je niet afkoelt. Deze vorm van massage wordt ook wel Hydrowave massage genoemd. Door de warmte van het kussen gaan het spier- en zenuwstelsel zich ontspannen. De wervelkolom ligt in een ontspannen positie, zonder drukpunten. De druk van het lichaam is geen enkel moment hetzelfde door het kussen. Je lichaam deint op het water in het kussen. De massage wordt uitgevoerd met olie. Deze olie zorgt voor een goede elasticiteit van de huid. Tijdens de massage worden de benen, rug, hals, schouders en hoofd behandeld. Voor- en achterkant worden behandeld en dit zonder dat je je moet omdraaien. De kussens zijn zo ontworpen dat je een rugmassage kan ontvangen terwijl je op je rug ligt.

Er is speciale aandacht voor de delen van uw lichaam die lijden onder uw steeds dikker wordende buik: de rug en de benen. De zacht vloeiende massage is niet alleen voor jezelf ontspannend, ook jouw baby zal er positief op reageren. Ook met bekkenklachten is het geen probleem omdat je op het warme water ligt, je zal het niet koud krijgen.

Zwangerschapsmassage in buiklig : deze massage kan je vergelijken met een ontspanningsmassage zonder zwangerschap. Behalve dan dat je buik vrij ligt in de uitsparing in de tafel. Dit voelt vaak voor de zwangere erg fijn aan, maar ook voor de baby. De baby krijgt er een erg vrij gevoel van en zal waarschijnlijk heerlijk gaan bewegen.

Voor beide massages geldt dat ze ontspannend werken, je spieren versoepelen en de bloedcirculatie van jou en je kindje wordt gestimuleerd. Het zorgt ervoor dat je ademhaling dieper wordt en je hoofd even helemaal tot rust komt. Kortom je zorgt goed voor jezelf en je baby.