Stoel-/bedrijfsmassage        

De massage wordt gegeven op een speciale, ergonomische stoel. Als ik op locatie kom, dan neem ik de stoel mee. Ik werk het liefst in een rustige ruimte van circa drie bij vier meter. Meer is er niet nodig.

Je krijgt, volledig gekleed, een massage van de rug, schouders, nek, hoofd, armen, handen en heupen. Dit alles in een sessie van ongeveer 20 minuten. De massage werkt op basis van acupressuur. Daarbij wordt op bepaalde energiepunten druk uitgeoefend met behulp van de vingers, handen, armen en ellebogen.

Waarom een stoelmassage?

Stoelmassage is effectief en werkt preventief en ontspannend. Het zorgt, kort gezegd, voor: terugdringen van ziekteverzuim, preventie van serieuze klachten. Stoelmassage is een eigentijds en effectief instrument waarmee stressgerelateerde klachten, zoals RSI (CANS-klachten) en Burn-Out, kunnen worden beperkt of voorkomen.

 Welk effect heeft een stoelmassage?

-    Het bevordert de bloedcirculatie

-     Herstel van spierweefsel

-    Verbetering van de prikkeling van het zenuwstelsel

-    Verhoogt het concentratievermogen

-    Het versoepelt de spieren en gewrichten

-    Zorgt voor betere afvoer van afvalstoffen

-    Het geeft meer bewustwording van de eigen houding

-    Het geeft lichamelijke en geestelijke ontspanning

-    Het verhoogt de vitaliteit en geeft meer energie

Voor wie een stoelmassage?

In principe kan iedereen gebruik maken van de stoelmassage. Gewoon voor meer vitaliteit en gezondheid. Wanneer je gezondheidsklachten hebt, kunnen we dit samen bespreken en kijken of het wel of niet verstandig is om een stoelmassage te krijgen.

Voor de werkgever

Er zijn ook fiscale regelingen voor aftrek van de kosten. Je moet echter wel aan de volgende eisen voldoen om hiervan gebruik te kunnen maken: 

-    Er moet een arboplan zijn

-    De stoelmassage maakt in redelijkheid deel uit van dat arboplan.


-    De stoelmassage vindt tijdens werktijd plaats.


-    De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.


-    Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer

Als je, als werkgever meer in wilt zetten op duurzame inzetbaarheid van je medewerkers, kan een stoel-/bedrijfsmassage daar een onderdeel van uitmaken. Heb je interesse ? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.