Bindweefselmassage        

Bindweefselmassage is een intensieve massagetechniek, gericht op het herstelvermogen van de huid. Deze massage wordt niet toegepast op de spieren maar op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt. De doorbloeding in het bindweefsel wordt geactiveerd waardoor de aanmaak van collagene- en elastine vezels wordt gestimuleerd. De massage werkt celvernieuwend, de huid gaat er jonger en steviger uit zien. Vooral bij oudere mensen heeft deze massage een gunstige invloed. Bindweefselmassage is geschikt voor vrijwel alle huidtypen. Ook voor de dunne, gevoelige huid.

Hoe wordt deze massage gegeven?

Bindweefselmassage kan zittend op de rug worden uitgevoerd. Een massage van armen, benen, romp of gezicht is ook mogelijk. Deze lichaamsdelen worden liggend behandeld. De bindweefselmassage kan éénmalig worden toegepast om bepaalde probleemzones aan het licht te brengen. Ook kan een periodieke behandeling gegeven worden eventueel preventief, om bepaalde klachten te voorkomen.

Bij welke klachten?

Bindweefselmassage kan onder meer worden toegepast bij hoofdpijn, migraine, slaapproblemen, maag- en darmklachten, chronische verkoudheid, gewrichtsklachten, menstruatieproblemen, spit en doorbloedingsproblemen. Daarnaast heeft de massage een goed resultaat bij littekens, striae en cellulitis. De beweeglijkheid van het lichaam kan door bindweefselmassage toenemen.

Reacties op de massage

Bindweefselmassage wordt door sommige mensen als onprettig of pijnlijk ervaren. Ook is het mogelijk dat er een heftige reactie optreedt na de massage, waarbij de huid rood wordt. Daarnaast kan vermoeidheid optreden na de behandeling. Deze eventuele bijwerkingen zijn binnen een etmaal weer verdwenen.